2013. március 16., szombat

Újabb sapik

Tami tavaszi sapkája nagy sikert aratott, így készült még kettő belőle.

Az egyik egy 3 éves nagylányé lett rózsaszínben.



A másik még gazdára vár. Két színből készült. Nekem nagyon tetszik ez a két szín együtt. Virág még nem készült rá, mert így is olyan jól néz ki szerintem, persze, ha a gazdája szeretne majd rá, akkor elkészítem. :)


Készült egy nyári kalap még Taminak (a nagy havazás ellenére, hátha elhozza a jó időt), kép még nem készült róla, de hamarosan felkerül.

2013. március 7., csütörtök

Tami "Luca széke" és egyéb apróságok

Tamikám megörökölte a bátyja etetőszékét, aminek a huzata igencsak leharcolt volt. Sokáig halogattam az új huzat elkészítését, de most végre rászántam magam és elkészült. Erre mondom én, hogy tovább készült mint a Luca széke. :)
Az anyagot még karácsony előtt vettem a Jysk-ben egy kiárusítás alatt potom pénzért. Már bánom, hogy nem vettem több fajtát, mert jó vele dolgozni és a mintája is tetszik. Más mintájút is vettem, az inkább fiús (szörnyecskés) és a fiamnak készült már belőle párna huzat.

Egy kép a leharcolt székről:



 
Ugye, hogy megérett a cserére?


Csiribú, csiribá.....
 
Így már méltó új kisgazdájához!

A héten készült a királylánynak egy pamut sapi is a jó időnek köszönhetően. Ilyen melegben mégsem lehet vastag kötött sapiban járni mint télen. :)


És a tavaszi ablakdekoráció is készülőben van. Nagyon szeretem az afrikai virágot (nem hiába került a sapira is ez dísznek), így ezekből készítek girlandot, illetve párat egyenként "lógatva" tervezek feltenni. Az egyik girland már teljesen kész van, a kékhez még csak a virágok készültek el.


2013. március 4., hétfő

Tengerész pulcsi Beninek

Még télen kezdtem el ezt a tengerészcsíkos pulcsit Beni unokaöcsémnek, de annyi minden másba is belekezdtem, hogy csak most sikerült befejezni. Még jó, hogy nagyobbra terveztem, mint az akkori méret, mert így most pont jó rá. Vigyázni kell a gyerek ruhákkal, mert a törpék hipp-hopp megnőnek, és mire elkészül a meglepi, lehet, hogy mi lepődünk meg, hogy nem lett jó. :) Most még szerencsém volt, legközelebb már jobban figyelek!

 
Tengerész pulcsi Red Heart Lisa fonalból
 

Készülőben:
Tavaszi ablakdekoráció: virágok és virággirlandok
Tavaszi horgolt babasapka Tamikának
Nagyi kendő (ehhez szükség van még Barka Cinege fonalra, ami ha minden igaz nemsokára újra kapható lesz. :) )