2014. február 19., szerda

Éles hangszó jelzi már...

Igen, igen... Tűzoltó Sam készen áll!

Elkészült Donát farsangi jelmeze. :) Jó sok munka volt vele, de megérte, mert hatalmas sikert aratott Doninál. Pár hete nálunk ugyanis minden nap tűz van ( vagy esetleg Norman Price fenn akad egy fán és meg kell menteni :) ) Szóval kell a munkaruha. :)

Íme:

Ez volt a minta. :)




És itt az én Sam bácsim. :) (A tátott száj az ének miatt van, mert a főcímet ell kell énekelni mindig!)
A háttérben a kis tűzoltó segéd is dolgozik. :) Ez a munka ragályos :)
 
 
Hétfőn viszont névnapja volt a fiatal embernek. Mivel nem kapott Tesco-s plüss Angry birds figurát, de szereti öket, így megleptem egy Red sapival. :) A téli vastag sapija úgyis túl meleg volt már. 




 



2014. február 9., vasárnap

Kései BUÉK

Hosszú ideje nem írtam a blogra, pedig születtek új alkotások. Csak először a karácsonyi készülődés miatt nem jutottam el a blogírásig, az új év pedig némi "betegszabadság"-gal kezdődött.
Ez idő alatt készült munkákról nem igazán készült kép sem. (karácsonyfa díszek, sapik, neszeszerek, egyéb apróságok készültek.)

Most azonban nagyobb munkákkal készültem el és a folytatásban is hasonlóak következnek, úgyhogy eljött az ideje közzé tenni ezeket a kincseket is.

Én már nagyon várom a tavaszt és ennek több oka is van. Az egyik, hogy szeretnék már a kertben alkotni, unom már a nappali kanapéját. :)
A másik pedig, hogy a jó időben lekerülnek a kabátok és elő lehet venni a csinos ruhákat. :) Ezért már most elkezdtem Tamikának meghorgolni a tavaszi-nyári kisruhákat. Tavasszal harisnyával és hosszú body-val, nyáron önmagában végig hordhatóak. Pamut, pamut-akril alapanyaggal nem izzad bele, kényelmes viselet. :)
Egy másik oka is volt ennek a projektek. Mégpedig, hogy jópár gombolyag fonal felhalmozódott már a fiókomban és ideje a raktárkészletet csökkenteni (hogy később újabb szépségek kerüljenek a helyükre).

És akkor a képek. Nem egyszerű fotózni a lánykám, mert vagy izeg-mozog, illegeti magát a gép előtt és a gép nem elég gyors, vagy eltakarja a játékával a lényeget, de remélem így is sikerül kedvet ébreszteni a kisruhákhoz.





Ez a piros-fehér kagylómintás kisruha máris nagy kedvenc. A piros fonal éppen elég lett hozzá. :)
 


Ennél a ruhácskánál a fehér fonal fogyott el az utolsó centiig. A rózsaszínekből még egy-két virág készül és akkor azok is elfogynak. :)







A következő projekt egy keresztelőruha lesz. Természetesen kisebb méretben, mert általában kisebb babáknak keresnek keresztelő ruhát. Remélem hamar akad egy kis modell is, aki megmutatja majd milyen viselés közben a ruhácska. :)

De a horgolás előtt még egy fontos munkám van, mégpedig a kisfiam Tűzoltó Sam jelmezének megvarrása. :) Ez most mindennél fontosabb!!! :) Az eredménnyel ígérem jelentkezem. :)